binnen schilderwerk babykamer

Veilig schilderen in de babykamer

Baby op komst? Dan denk je misschien al na over een mooie maar ook veilige kamer voor je prins of prinses. Een aantal mensen vroeg ons of het schilderen van de meubels, muren en plafond van een baby/kinderkamer eigenlijk wel kan?

Als het ledikantje, de box of de commode niet goed geverfd zijn, kán dat gevaarlijk zijn voor de baby. Zeegelaar Schilderwerk zorgt er voor dat met de juiste producten, op de juiste manier geschilderd wordt.

Veilig meubels, muren en plafond schilderen

Verf was vroeger een stuk schadelijker dan nu, maar nog steeds zit er in verf stoffen zoals terpentine, die niet goed zijn voor de zwangere en de baby. Ga daarom liever niet zelf verven als je zwanger bent en vermijdt de ruimtes waar geschilderd wordt. Zeegelaar Schilderwerk is er voor u hiermee te helpen.

Oude restjes verf?

Mensen vragen zich af of wij dan de oude restjes verf kunnen gebruiken van zolder, kelder of berging. Fout. Want wij als schildersbedrijf willen aan onze klanten meegeven hoe belangrijk het is om met de juiste verf of lak voor binnen aan de slag te gaan. Zeker in de babykamer is dit een must omdat je zo zeker bent van veilige verf en of lak.

Meerdere lagen

Wist je dat één dikke laag verf sneller loslaat dan drie dunne lagen? Je kunt dus beter meerdere lagen op het kinderbedje en de box aanbrengen. Mocht je kind op de spijlen van het ledikant of de box bijten of sabbelen, dan is de kans dat hij verf in zijn mondje krijgt minimaal.

Laten drogen

Is het bedje, de muren of plafond eenmaal geverfd of gelakt, laat het dan minimaal één week drogen voor je je kind erin te slapen legt. Dit vanwege van de geur maar ook vanwege het laten uitharden van de verf. Na een week kunt u uw prins of prinses veilig laten slapen in de nieuwe babykamer.

Vraag hier een offerte aan.