Plafondplaten verven

Hoe ingewikkeld kan het gemaakt worden? Er zijn 2000 en 1 verschillende soorten plafondplaten. Er zijn plafondplaten specifiek voor buiten plafondsystemen, voor binnen, van kunststof, gips en vochtwerende platen. Maar welke plafondplaten wanneer te kiezen en in te zetten?

Gipsplafondplaten

De meest voorkomende plafondplaten voor binnen, gebruikt voor renovatie zijn plafondplaten van gips. Deze zijn altijd op voorraad verkrijgbaar, makkelijk te monteren en in veel verschillende diktes verkrijgbaar. Daarnaast zij gipsplaten in iedere ruimte van het huis toepasbaar. Gips zorgt ook voor een goede geluidsisolatie. De naden kunnen met een “vuller” opgevuld worden, dus ook zo krijg je een strak plafond waar in elke kleur naar wens overheen geschilderd kan worden.

Plafondplaten in vochtige ruimtes

Plafondplaten voor in de badkamer worden vaak gemaakt van kunststof. Dit komt omdat kunststof het beste bestand is tegen vocht. Een ander voordeel van Plafondplaten van kunststof is het geringe gewicht. Zodat monteren makkelijker is. Een derde voordeel is dat kunststof goed schoon te houden is. Kunststof is beschikbaar in verschillende soorten, kleuren en maten.

Woonkamerplafondplaten

Plafondplaten in de woonkamer zijn te gebruiken bij zowel nieuwbouw als renovatie huizen. Wilt u plafondplaten met een luxe uitstraling en weinig onderhoud denk dan aan luxalon- of lamelle plafondplaten. Dit zijn platen speciaal voor een naadloos en strak effect.

Buitenplafondplaten

Houten plafondplaten passen natuurlijk het mooiste bij een natuurlijke buitenomgeving. Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Met hout kun je ook “alle kanten op”: breedte en lengte is allemaal aan te passen naar je eigen wensen.

Uiteraard moet hout goed behandeld worden voor een duurzaam behoud. Bij voorkeur maken wij gebruik van een lak die diep in het hout dringt en zo het hout goed beschermd tegen de invloeden van het weer. Lees meer over het voorkomen en behandelen van houtrot.

Eenvoudig monteren van plafondplaten

De kant en klare plafondplaten kunnen eenvoudig door één man geïnstalleerd worden. Het geeft meteen een mooie strak resultaat.

Plafondplaten schilderen

Bent u niet meer tevreden over uw huidige plafondplaten maar vindt u vervangen een kostbare uitgave? Denk er dan eens aan om uw bestaande plafondplaten te laten schilderen. Plafondplaten moeten behandeld worden met de juiste latex. Plafondplaten hebben meestal een structuur. Een te dikke laag verf veranderd deze structuur en dat is meestal niet gewenst. Daarnaast hebben we veel ervaring met het behandelen van plafondplaten met vochtwerende verf voor in vochtige ruimtes.

Gipsplaten-aanbrengen

Vraag hier een offerte aan!