zeegelaarschilderwerk amsterdam

Toen Rembrandt in de 17e eeuw het schilderij “De Staalmeesters” maakte was het portret bedoelt voor het Staalhof in Amsterdam, de locatie waar de staalmeesters van het Amsterdamse Lakengilde de kwaliteit en de kleur van het aangeboden laken controleerden in de vorm van proeflappen oftewel stalen.

Het totale buitenschilderwerk aan het monumentale gildepand, dat dateert uit de 16e
eeuw, is in goed overleg met de huidige eigenaar vakkundig uitgevoerd door Sikkens Quality Painter Zeegelaars Schilderwerk, welke uit een selecte groep schildersbedrijven werd geselecteerd op basis van vakmanschap, kwaliteit en ervaring. Doordat er ruim 6 jaar geen onderhoud had plaatsgevonden aan dit pand, was een grondige aanpak vereist. Voor een geschikte materiaalkeuze raadpleegde het schildersbedrijf de Sikkens buitendienst expert.

Om de oude springverflaag te verwijderen werzeegelaar schilderwerkden alle houten onderdelen kaal gebrand en erna gecontroleerd op houtrot. De zwakke onderdelen (hoeken van de raamkozijnen) werden open gefreesd en erna gedicht met Componex WR. De kale delen werden na opschuren gegrond met Rubbol Primer Plus, waarna het gehele houtwerk voorzien werd van Rubbol EPS plus. Gaatjes en scheuren werden gerepareerd met Componex WR Fast. Al het houtwerk werd voorgelakt met Rubbol EPS plus en vervolgens afgeschilderd met Rubbol SB plus in de authentieke Amsterdamse kleuren.

Dankzij deze grondige
en vakkundige aanpak is er een resultaat bereikt dat er wezen mag. De eigenaar van dit historische pand is uitermate tevreden over het resultaat en de werkwijze en vakkennis van Zeegelaars Schilderwerk.

De heer Zeegelaars over dit project: “Het was een eer om zo’n historisch pand op ambtelijke wijze weer strak de toekomst in te zetten.”
Zeegelaar Schilderwerk is een ambachtelijke schildersbedrijf in Amsterdam en in de regio. Zeegelaar is  aangesloten bij de selecte groep schilders die zich Sikkens Quality Painters mogen noemen. Daarmee staan wij garant voor het leveren van vakwerk met de topkwaliteit producten van Sikkens. Door een open en transparante werkwijze en duidelijke afspraken komen wij tot de zeegelaarschilderwerk buitenmooiste resultaten.

Garantiecertificaat

zeegelaar Schilderwerken belooft naast een vakmans uitvoering een jarenlange garantie op het uitgevoerde schilderwerk. Met onze garantie heb je de meest uitgebreide zekerheid in de markt.

Na uitvoering van het werk ontvang je van ons het officiële garantiecertificaat. Met dit certificaat in handen heeft u altijd overzicht over de garantietermijnen en voorwaarden. Daarnaast biedt het u bijvoorbeeld bij overgang van de woning naar een nieuwe eigenaar de mogelijkheid om aan te tonen dat uw woning vakkundig is onderhouden.

Vraag hier een offerte aan  of stuur een e-mail.