In opdracht van de Vereniging van Eigenaren heeft Zeegelaar Schilderwerk de achtergevel van een woning in Amsterdam Oost totaal gerenoveerd. De voorzitter van deze VvE heeft mij benaderd toen ik bezig was in de straat. Hij hoorde van de eigenaar waar ik toen werkte dat hij positief was over mijn vakmanschap. Ik heb voor hem geheel vrijblijvend een offerte opgesteld en vervolgens is mij de opdracht gegund.

Buiten stucwerk

De werkzaamheden bestonden uit het herstellen van de muur (buiten stucwerk), het geheel verven van de muur en het schilderen van de houten raamkozijnen en houten deur in Amsterdam Oost. De muur is zo behandeld dat het weer jaren bestand is tegen weer en wind. De VvE heeft de komende tijd geen omkijken meer naar dit stukje van hun pand in Amsterdam. We hebben wel een periodiek onderhoudsplan in opdracht opgesteld zodat de VvE lang plezier kan hebben van de stucwerk klus die nu geklaard is. Wilt u meer weten over periodiek onderhoud lees er hier dan meer over.

Stucwerk buiten

De oude stuclaag is totaal verwijderd. Dit was nodig omdat tussen de oorspronkelijke muur en de oude stuclaag vocht was gaan zitten die de muur indrong waardoor binnen vochtplekken waren ontstaan. Wij hebben geconstateerd dat er holle plekken in de oude stuclaag zaten waar vocht in zat. De muur is behandeld met een speciaal middel, een ISO-voorstrijk voor buiten: Primer  Strikolith. Vervolgens is de muur compleet gestuukt met waterafstotend cement gebonden pleister Knauf UP210W. We hebben hiervan twee lagen aangebracht om er zeker van te zijn dat er genoeg body is om het vocht tegen te houden. Na drie dagen drogen, kon het schilderen van de buiten muur starten.

Buiten muren verven

Op de stuclaag zijn drie lagen verf aangebracht. De eerste laag was een voorstrijk voor buiten muur: Aqua fix voorstrijk. Dit is een water gedragen voorstrijk voor buiten muren om bonte plekken en zuiging tegen te gaan. Voor de tweede en derde laag is Sikkens Alphaloxan voor buiten gebruikt. Deze verf is een sterk ademende, waterdamp doorlatende watergedragen muurverf voor buiten. Het verven van de buitenmuur in Amsterdam Oost nam anderhalve dag in beslag.

Buiten houtwerk verven in Amsterdam Oost

Allereerst is het houtwerk schoongemaakt met warm water met een scheutje Universol. Toen drooggemaakt, goed opgeschuurd, en stofvrij gemaakt. De oude kitlaag in het liggend werk is uitgesneden en opnieuw opgekit en afgemest met een Urithraankit van Sikkens. De volgende dag in Amsterdam Oost is al het houtwerk gegrond met Sikkens Rubbol Primer Plus en vervolgens geverfd in een Sikkens Rubbol SB plus. We hebben een extra fijn schuurpapier gebruikt om de glansgraad van de afwerking tot zijn recht te laten komen. Hieronder kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uiteraard zijn wij graag bereid om een offerte opmaat  te maken. Als u het formulier zo volledig mogelijk invult dan zorgen wij er voor dat we binnen 24 uur contact met uw hebben.

Of bel: 06 387 491 86