Restauratie Pastoe kast Amsterdam-Watergraafsmeer

Naast onze standaard werkzaamheden van buiten en binnenschilderwerk en Binnenschilderwerkzaamheden , behoort renoveren en  restaureren van antieke meubels ook tot onze werkzaamheden. Maar dit prachtige collectors item hadden we nog niet eerder gehad. De kast is in 1955 ontworpen door Braakman voor Pastoe. Wat een mooi vakmanschap. Fijn om deze kast in Amsterdam in ere te mogen herstellen.

Amsterdam!

Deze opdrachtgever in Amsterdam heeft mij gevonden via onze nieuwe website. In eerste instantie hebben we binnenschilderwerk uitgevoerd. Mevrouw vroeg ons of we ook meubels restaureren. Ze had namelijk een Pastoe kast staan maar deed er niets meer mee. En dat vond ze toch zonde van zo’n mooi object. Op dat moment hadden wij nog nooit van Pastoe of Braakman gehoord. Nadat we er ons in verdiepten, zagen we al snel dat het om een mooi project ging. Schitterend om met ons vakmanschap weer nieuw leven in een oud vakwerk te blazen.

Houtwerk

De kast zelf is op de werkplaats helemaal uit elkaar gehaald, schoongemaakt met ontvetter speciaal voor hout van Sikkens. Vervolgens zijn de onderdelen geschuurd met de schuurmachine met schuurpapier, grofkorrel 180, oneffenheden en beschadigingen zijn geplamuurd met een plamuur voor binnen die snel droogt. Daarna nog een maal licht opgeschuurd met de schuurmachine met schuurpapier, grofkorrel 150.

Schilderwerk

De kastonderdelen zijn drie keer in de grondverf gezet en twee keer in de zijdeglas van Sikkens. Nadat de kast weer in elkaar is gezet, is de kast nog een keer met zijde glans van Sikkens overgeschilderd voor de afwerking.

Hang en Sluitwerk

Het hang en sluitwerk moest ook vervangen worden. We zijn daarvoor naar DE specialist van Amsterdam gegaan, de firma Weijntjes.

We hebben uitgelegd dat we bezig waren met de restauratie van een oude kast die wij zo authentiek mogelijk wilden herstellen.  De vaklui van Weijntjes konden ons goed helpen. Ze hebben e.e.a besteld en we kregen wat we nodig hadden.

Eind goed, al goed!

Opdrachtgever tevreden met een kast waar ze weer jaren mee vooruit kan. En wij weer een mooie klus en ervaring rijker.

Vraag hieronder een offerte aan over het Restauratie van uw mooie ouwe Pastoe kast.

Offerte aanvragen

Uiteraard zijn wij graag bereid om een offerte opmaat  te maken. Als u het formulier zo volledig mogelijk invult dan zorgen wij er voor dat we binnen 24 uur contact met uw hebben.

Of bel: 06 387 491 86