We hebben van een monumentaal pand in Amsterdam Centrum het houtwerk en de muren mogen schilderen. We zijn erg trots op dit resultaat. Het is namelijk niet zomaar een pand, het is een pand uit de 17e eeuw. Dit huis is echt een pareltje, niet groot maar wel fijn. Uit een selectie van schilders heeft de eigenaar van dit pand ons gekozen op basis van vakmanschap, kwaliteit en ervaring. We konden goed samen met de eigenaar komen tot een plan van aanpak om het buitenschilderwerk in dit pand aan te pakken. Het was een eer om zo’n historisch pand in Amsterdam centrum op ambtelijke wijze weer strak de toekomst in te zetten.

Welk buitenschilderwerk is er gedaan?

Het totale buitenschilderwerk van het monumentale pand in Amsterdam centrum is aangepakt. Al 12 jaar was er geen onderhoud meer aan dit historische pand gedaan. We hebben eerst alle houtonderdelen kaal gebrand omdat er een oude springverflaag op zat. Daarna zijn alle houten onderdelen gecontroleerd op houtrot, inclusief de dakkapel . Bij de zwakke hoeken van de dakkapel troffen we ook houtrot aan. De plekken zijn gerepareerd met REPAIR CARE 16uurs. Na het opschuren hebben we het houtwerk in de grondverf gezet. Gaatjes en scheurtjes werden gerepareerd met plamuur. Alles is nagekeken op scheuren en afgekit, en alles is voorgelakt met een EPS Sikkens. Daarna is het pand geheel afgeschilderd in Rubol SB van Sikkens in de authentiek Amsterdamse kleuren.

Buitenmuur behandeld met rauwe lijnolie

De buitenmuur is behandeld met een speciale rauwe lijnolie voor Amsterdamse grachtenhuizen. Deze olie was en is nog steeds bedoeld om de muur te isoleren en wordt speciaal op kleur besteld en gemaakt. De muur is schoongemaakt met een hoge druk spuit, licht opgeschuurd en toen in de olie gezet met een kogelblokkwast, zoals de oude ambachtslieden dit jaren geleden ook al deden. Belangrijk was dat alles is het monumentale pand goed afgedekt werd, inclusief trapstenen en de bovenkant van de loodslappen, zodat de olie het houtwerk niet aantast. Wij zijn erg trots op het resultaat en onze klant ook!

 

Hieronder kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uiteraard zijn wij graag bereid om een offerte opmaat  te maken. Als u het formulier zo volledig mogelijk invult dan zorgen wij er voor dat we binnen 24 uur contact met uw hebben.

Of bel: 06 387 491 86