Buitengevel verven incl. dakkapel Amsterdam-Zuid

Zes jaar geleden hebben wij bij deze klant in Amsterdam-Zuid een offerte opgesteld voor een lakdeur. Nu, zes jaar later, heeft deze klant ons weer benaderd om voor het schilderwerk aan de buitengevel van hun vve pand een offerte op te stellen. Wij hebben het schilderwerk opgenomen en een vrijblijvende offerte opgesteld. De klus werd ons weer gegund en we zijn aan de slag gegaan in de Uiterwaardestraat in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

Houtwerk daklijst

Allereerst is het houtwerk schoongemaakt met warm water met een scheutje van Sikkens Universol. Toen drooggemaakt, goed opgeschuurd, en stofvrij gemaakt. De houtvochtigheid en de hardheid is gemeten met een houtvochtigheidsconditiemeter. De vochtigheid moet onder de 18% liggen om te zorgen dat de verf goed kan hechten. De verbindingsnaden zijn met een stiftfrees opengefreest tot 4 mm breed en 10 mm diep. De oude kitlaag in het liggend werk is uitgesneden en opnieuw opgekit en afgemest met een Urithraankit van Sikkens. De volgende dag is al het houtwerk gegrond met Sikkens Rubbol XD Primer, en vervolgens geverfd in een Sikkens Rubbol XD Gloss.

Houtrot

Iedere zwakke plek herstelden wij met het houtrot herstelsysteem van Repair Care. Het rotte hout werd weggehaald en opgevuld met epoxyplamuur. Dit trekt geen vocht aan. Het houtwerk van de kozijnen is nagekeken op houtrot. Vervolgens hebben we de oude verflaag afgekrapt met een warme föhn en schraper. Toen schoongemaakt, drooggemaakt, goed opgeschuurd, en stofvrij gemaakt. De oude stopverflaag hebben we er uitgehakt en er is een nieuwe stopverflaag aangebracht van Toupret. Het houtwerk is geheel gegrond met een XD primer van Sikkens en vervolgens geverfd in de XD Rubbol Gloss. We hebben een extra fijn schuurpapier gebruikt om de glansgraad van de afwerking tot zijn recht te laten komen.

Houtwerk dakkapel – totale renovatie

De bewoner gaf aan dat er binnen z’n woning in Amsterdam Zuid aanwezig lekkage was. Toen de steiger was opgebouwd en wij de situatie goed konden opnemen, constateerden wij dat het zink was aangetast door weersinvloeden en door het achterstallig onderhoud en de zijwanden van de dakkapel lek waren. We hebben ervoor gezorgd dat het zinkwerk, de zijwanden en een gedeelte van de goot vervangen werden. Daarnaast was er ook sprake van houtrot in de dak overstek. Dit was veroorzaakt doordat het zink was aangetast en dus niet meer de bescherming bood aan het houtwerk. Dit alles hebben we aangepakt en hersteld. Uiteraard is ook het houtwerk van de dakkapel schoongemaakt, drooggemaakt, goed opgeschuurd, en stofvrij gemaakt en tot slot geschilderd met XD primer en afgeschilderd met XD Rubbol Gloss.

Hieronder kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uiteraard zijn wij graag bereid om een offerte opmaat  te maken. Als u het formulier zo volledig mogelijk invult dan zorgen wij er voor dat we binnen 24 uur contact met uw hebben.

Of bel: 06 387 491 86