Zeegelaar Schilderwerk is nu 6 jaar een trouwe klant bij Sikkens, de nummer 1 in de markt voor goed ontwikkelde verfproducten. Via deze leverancier is de klus voor buitengevel verven in Amsterdam Oost verkregen.

Offerte buitengevel verven

Wij hebben het schilderwerk in Amsterdam Oost opgenomen en een vrijblijvende offerte opgesteld. Uit een selectie van vier andere schilders is de keuze op ons gevallen. De klant koos voor ons vanwege ons vakmanschap, onze kennis en communicatie. We hebben het buitengevel verven met veel plezier uitgevoerd en zoals altijd weer kennis opgedaan die we kunnen gebruiken voor toekomstige projecten in Amsterdam Oost.

Houtwerk ramen, kozijnen en deurposten voorbereiden

Om de buitengevel voor te bereiden, hebben we allereerst het houtwerk schoongemaakt met warm water met een scheutje van Sikkens Universol. Toen drooggemaakt, goed opgeschuurd, en stofvrij gemaakt. Vervolgens hebben we de buitengevel gerepareerd met Sikkens WR Fast en de houtvochtigheid en hardheid gemeten met een houtvochtigheidsconditiemeter. De vochtigheid moet onder de 18% liggen om te zorgen dat de verf goed kan hechten. De verbindingsnaden van de buitengevel zijn met een stiftfrees opengefreest tot 4 mm breed en 10 mm diep. De oude kitlaag in het liggend werk is uitgesneden en opnieuw opgekit en afgemest met een Urithraankit van Sikkens. De volgende dag in Amsterdam Oost is al het houtwerk gegrond met Sikkens Rubbol Onno Primer en vervolgens een tweede laag geverfd met een EPS van Sikkens. Daarna hebben we de buitengevel afgeschilderd in Sikkens Rubbol XD Gloss. We hebben extra fijn schuurpapier gebruikt om de glansgraad van de afwerking tot zijn recht te laten komen. Houtrot Tijdens dit project in Amsterdam Oost troffen wij ook houtrot aan. Dit zien we vaak in het houtwerk van Amsterdamse gebouwen. Hout heeft onderhoud nodig. Als men geen onderhoud pleegt, is de kans op houtrot groter. Iedere zwakke plek herstelden wij met het houtrot herstelsysteem van Repair Care. Het rotte hout werd weggehaald en opgevuld met epoxyplamuur. Dit trekt geen vocht aan. Het houtwerk van de kozijnen is nagekeken op houtrot. Vervolgens hebben we de oude verflaag afgekrabt met een warme föhn en schraper. Toen hebben we de buitengevel schoongemaakt, drooggemaakt, goed opgeschuurd, en stofvrij gemaakt. De oude stopverflaag hebben we er uitgehakt en een nieuwe stopverflaag aangebracht van Toupret. Het houtwerk is geheel gegrond met een XD primer van Sikkens en vervolgens geverfd in de XD Rubbol Gloss. Hieronder kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uiteraard zijn wij graag bereid om een offerte opmaat  te maken. Als u het formulier zo volledig mogelijk invult dan zorgen wij er voor dat we binnen 24 uur contact met uw hebben.

Of bel: 06 387 491 86