Kozijnen schilderenBent u uw saaie aluminium kozijnen helemaal zat en heeft u geen budget om de kozijnen te vervangen? Dan biedt Zeegelaar schilderwerk de oplossing. Veel mensen denken dat houten of aluminium kozijnen niet geschilderd kunnen worden. Fout! Dit kan met gebruik van de juiste materialen zeker wel. Omdat we graag onze kennis en expertise met u delen, treft u hier een beschrijving aan hoe u uw kozijnen kunt verven.

Aluminium kozijnen vs houten kozijnen

Bij aluminium kozijnen is een andere behandeling nodig dan bij houten kozijnen. Wist u dat de aluminium kozijnen worden voorzien van een oxidelaag? Dit noemen ze ook wel anodiseren. Deze laag voorkomt dat kozijnen gaan roesten en maakt het schilderen dus anders dan op hout.

Aluminium kozijnen voorbehandelen

Hierbij de stappen wat de juiste behandeling is van uw aluminium kozijnen voordat u deze kunt schilderen:

  • Zorg dat uw werkplek afgedekt is
  • Maak de kozijnen vet en stofvrij met een allesreiniger
  • Zorg dat de oppervlakte van de kozijnen is geschuurd met schuurpapier met een schuurkorrel van 3M380
  • Maak de geschuurde ondergrond weer stofvrij
  • Kit de naden in de kozijnen dicht met een juiste en overschilderbare kit
  • Zodra de kit droog is, kunt u beginnen met het aanbrengen van de primer. Kies voor binnenkozijnen een watergedragen Redox Multiprimer voor aluminium, staal en koper. En voor buitenkozijnen Redox AC Multiprimer Deze verf brengt u aan met een kwast of een roller en doe dit twee keer.
  • Laat de kozijnen goed drogen zodat de verf goed hecht aan de ondergrond.
  • Schuur het lichtjes op met schuurpapier 3M380. Na het schuren alles weer goed stofvrij maken.
  • Tot slot verft u de aluminium kozijnen in de door u gewenste kleur en glansgraad. Voor het beste resultaat doet u dit ook twee keer.

Verf voor kozijnen schilderen

Wij adviseren uw aluminium kozijnen te schilderen in zijdeglans in een Redox Pur Finish Satin, Hierdoor vallen eventuele beschadiging het minste op. Voor een kleuradvies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Professionele schilder voor kozijnen verven

Heeft u vragen over het schilderen van uw kozijnen, of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen dat wij uw kozijnen professioneel verven? Neem dan contact op met Zeegelaar Schilderwerk.  zeegelaarschilderwerk