zeegelaarschilderwerk (2)

Klein budget? Of geen zin in forse verbouwing, breken, rommel en stof? Zeegelaar schilderwerk heeft voor u de oplossing: Tegels verven. Breken, rommel en stof zijn niet nodig, maar u bereikt hiermee toch snel en gemakkelijk een mooi, strak en goedkoper resultaat. Badkamertegels, vloertegels, keukentegels veranderen snel van kleur en krijgen zo weer een frisse uitstraling.

Hoe verf je tegels?

Heeft u een geglazuurde, matte of een motieftegel? Dan is het heel belangrijk om de tegels vooraf aan het schilderen goed schoon te maken met een juist schoonmaakmiddel met een “vrij zuur” er in. Dit tast de laag van de tegel aan. Vervolgens kunt u de tegels afspoelen met koud leidingwater. Plak de kapotte of loszittende tegels weer vast en voeg het weer opnieuw. Laat dit goed uitharden.

Stappenplan voor tegels verven

  • Voordat u begint, dek de oppervlakten af die niet geschilderd hoeven te worden;
  • Schuur de tegels licht op met een grofkorrel schuurpapier van P320;
  • Maak de tegels geheel stofvrij;
  • Maak de tegels met een droge doek goed droog;
  • Breng de eerste tegelverflaag aan met Redox Multiprimer met een roller zodat u de dikte van de verf goed op kan verdelen;
  • Laat de Redox Multiprimer goed drogen en maak de tegels weer stofvrij;
  • Breng dan de laatste tegelverflaag aan in de kleur naar wens in Rubol AZ plus.

Droogtijd

Laat de Redox Multiprimer een dag drogen voordat u het overschilderd met Rubol AZ Plus. Als u de primer niet goed laat drogen, dan zal de afwerkingslaag niet goed hechten. Trek dus genoeg tijd uit voor het laten drogen en voor het schilderen van de tegels.

Geef uw creativiteit de vrije hand

U hoeft niet per se voor een effen kleur voor de hele wand te kiezen. U kunt uw creativiteit los laten op de nieuwe ondergrond. Elk idee en kleurenpalet is mogelijk bij het verven van tegels.

Materiaalgebruik

Bij Zeegelaar Schilderwerk gebruiken we Sikkens Redox AC Multiprimer voor het voorbewerken en aanbrengen van een ondergrond waarop de verf goed kan hechten. Sikkens Redox AC Multiprimer is uitermate geschikt als grondlaag op matte en glazuurtegels, badkamertegels, keukentegels en vloertegels.

Contact

wilt u een offerte Heeft u een vraag over het verven van tegels  neemt u dan gerust contact met ons op.