Wat is er leuker dan een muur in je woning met een bijzondere verf te schilderen? Wat dacht u van magneetverf? Deze speciale muurverf wordt helaas nog te weinig in de praktijk gebruikt. Maar Zeegelaar schilderwerk loopt hierin voorop. Magneetverf kan met elke vorm of kleur overgeschilderd worden. Je kunt zo een memobord maken in de vorm van een appel, of een boom in de hal of een voetbal in de kinderkamer. Ook is het mogelijk om gehele muren (onzichtbaar achter witte muurverf) in een vergaderzaal te verven. Ook een combinatie van magneetverf en schoolbordverf is leuk en effectief voor diverse plekken in je huis of bedrijf.

Wat is Magneetverf?

Magneetverf is een simpele verf op waterbasis, voor een speciale muurafwerking. De magneetverf wordt het meeste gebruikt in keukens, hallen en kinderkamers. Magneetverf is een leuke en handige toevoeging in je woning. Je kan van alles ophangen zonder de muren te beschadigen. Punaises, lijm, plakband, spijkers, nietjes en andere vervelende plakmaterialen zijn voorgoed verleden tijd. Het leuke van dit product is dat je speelsgewijs kan toevoegen aan muren, houtwerk en deuren. Voor een perfect resultaat moet hiervoor wel een speciale primer gebruikt worden.

Magneetverf aanbrengen

Zorg eerst voor een schone, stofvrije en egale oppervlakte. Hierdoor kan de primerlaag goed hechten. Daarna wordt laag op laag verf opgebouwd. Let op: als je een muur hebt die sterk de verf inzuigt, gebruik dan een primer met fixeermiddel van Sikkens. Daarna kun je overgaan op de eerste, tweede en eventueel derde laag.  Ons advies is tenminste drie verflagen, maar hoe meer je doet, des sterker is de magneetkracht van de muur. Het aanbrengen van magneetverf doen we meestal niet met een roller. Met een roller wordt de verf namelijk ongelijk verdeeld. We gebruiken liever een speciale kwast, zodat de verf optimaal verdeeld wordt en de magneten overal goed vast blijven zitten. Magneetverf heeft een droogtijd van 4 tot 24 uur voordat je een andere toplaag kunt aanbrengen. Wanneer u de magneetverf wilt overschilderen is het belangrijk dat de muur weer schoon, stofvrij en egaal is zodat de volgende verf laag goed hecht.

Zeegelaar Schilderwerk zorgt voor een prachtig eindresultaat

Er zijn hele mooie resultaten te behalen door het gebruik van magneetverf. U geeft de muren de door uw gewenste kleur en maakt ze vervolgens ook nog functioneel. Zeegelaar Schilderwerk helpt u graag verder met het toepassen van magneetverf op uw wanden. Neem eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Voor een prachtig eindresultaat zit u goed bij Zeegelaar Schilderwerk!