zeegelaarschilderwerk (4)De muren verven van je woonkamer, slaapkamer, babykamer of gang geeft sfeer in je huis. Muurverf is de meest eenvoudige en voordelige manier om je muur een kleur te geven. Hierbij een stappenplan hoe te werk te gaan bij het schilderen van uw muren.

Hoeveel verf

Voordat u gaat verven is het belangrijk te weten hoeveel verf er nodig is. De meeste verven hebben een dekking van 7 tot 12 m2 per liter. Om er zeker van te zijn hoeveel verf u nodig heeft, is het belangrijk op te meten hoeveel m2 u wilt schilderen. Met de meeste gekochte verf van 10 liter, kunt u 70 tot 90 m2 verven.

Verplaatsen, afdekken en afplakken

Wanneer u voldoende verf in huis heeft, kunt u de ruimte klaar te maken om te schilderen. Dek meubels en vloeren af met afdekplastic. Verder is het belangrijk om de plinten af te plakken met afplaktape.

Muur egaal maken van de oppervlakte

Voordat u de muurverf kunt aanbrengen is het belangrijk dat u muur goed egaal maakt. Gaatjes maakt u dicht met sneldrogende gips en scheurtjes vult u op met een acrylaatkit. Zodra de opgevulde gipsgaatjes droog zijn, schuurt u deze glad met een schuurpapier. Daarna dient u alles goed stofvrij maken.

Voorstrijkmiddel aanbrengen

zeegelaarschilderwerk (3)

Voor het verven van uw muren is het bij een zuigende ondergrond belangrijk een voorstrijkmiddel aan te brengen. Voorstrijkmiddel is een middel voor zuigende ondergronden, zoals een gestuukte muur, gipsplaatmuur of een stenen muur. De voorstrijk brengt u aan met een roller of een blokkwast en strijk u het in zowel horizontale als verticale richting. De voorstrijk mag niet verdund worden. Zodra u klaar bent met het voorstrijken van uw muren, dient het goed in te trekken in de muur.

Materiaalgebruik

Bij Zeegelaar Schilderwerk gebruiken we meestal binnenmuurverven van Alphatex SF van Sikkens. Deze gladde muurverf voor binnen is watergedragen, schrobvast en oplosmiddelvrij.

Aanbrengen van de muurverf                                  zeegelaarschilderwerk (5)

Nadat u de voorbereidingen heeft getroffen, kunt u beginnen met de muren verven. Muurverf brengt u aan met een grote, een kleine roller en een kwast. U begint altijd in de hoek waar het licht de ruimte binnen valt. U brengt de eerste baan in die hoek aan van boven naar beneden. Houdt er rekening mee dat wanneer u met de kwast de bovenste randjes van de muur verft, u het plafond niet raakt. Voor alle zekerheid kunt u het plafond met afplaktape afplakken. Als eerste kunt u alle randen invullen bij plafond, plinten en hoeken. Vervolgens kunt u met de grote roller het oppervlakte gaan invullen met de muurverf. Schilder de muur de eerste keer niet al te dik omdat u meestal toch een tweede laag moet aanbrengen. Verdeel de verf goed over de muur en voorkom zakkers en hangers. Hiermee krijgt u een mooi resultaat in huis.

 

Vraag hier een offerte aan!