Zeegelaar schilderwerk
Toe aan een nieuwe keuken, maar heeft u geen geld voor een nieuwe keuken? Maakt u geen zorgen en laat uw keukenkastjes verven. In een handomdraai heeft u de keukenmetamorfose zo voor elkaar.

Levensduur keuken

Veel mensen denken dat na 10 jaar een keuken ‘op ’is, maar dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. Voor ons als schilders is een keukenmetamorfose altijd erg leuk om uit te voeren en de opknapbeurt verlengt de levensduur van uw keuken. Hierbij een uitleg en handige tips over het opknappen van uw keuken en het verven van keukenkastjes.

Stijl van de keukenkleuren-keuken-520x245

Bedenk eerst wat de stijl van uw keuken wordt en of dit past bij de rest van het huis. Vervolgens kunt u de keuze maken voor de kleur en soort verf. Bedenk goed wat er bij u past en laat u informeren over wat er mogelijk is.

Keukenkastjes schoonmaken

Begin voor het verven altijd eerst met het ontvetten van de oppervlakten van de keukenkastjes. Dit kunt u het beste doen met lauw water waaraan een scheut Universol is toegevoegd. Handvaten en greepjes moet u voor het schoonmaken en schilderen van de keukenkastjes afhalen.

Schuren van keukenkastjes

Na het schoonmaken kunt u overgaan op het schuren van de keukenkastjes. Dit doen wij als schilders altijd met een schuurstofzuiger die het vrijgekomen schuursel direct opzuigt. Dit voorkomt stof in de rest van de woning. Schuren kunt u het beste doen met een fijnkorrel van 380 of 400. Dit is een fijn schuurpapier en voorkomt krassen in de onderlaag van de keukenkastjes. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat de verf goed hecht. Na het schuren van de keukenkastjes neemt u de keukenkastjes af met een doek en koud water die u vervolgens goed laat drogen.

Gronden

Na het schuren kunt u overgaan op het gronden van de keukenkastjes. Doe dit wel met de juiste Primer en materiaal voor de juiste ondergrond van de keuken. U kunt de primer aanbrengen met een kwast of met een roller. Daarmee legt u de basis voor een goede ondergrond voor uw keuken of uw keukenkastjes. De eerste grondverflaag kunt u al in de gewenste eindkleur aanbrengen. Hiermee creëert u ook gelijk een mooi dekkingsresultaat.

Houdt bij het verven van de keukenkastjes de juiste volgorde aan:

  1. Verf eerst de diepe delen van de keukenkastjes,
  2. Dan de bovenliggende vlakken,
  3. Daarna de boven-, de onder- en de zijranden van de kastjesKeukenkastjes verven
  4. En tenslotte de horizontale en de verticale delen.

Let goed op de zogenaamde “Zakkers”. Dit zijn verfdruipers in het schilderwerk. Zet de grondverf nooit te dik aan, want daarmee voorkomt u “Zakkers”. Laat de grondverf goed drogen en uitharden, minimaal een dag. Dan kunt u aan de slag met het kitten en plamuren van de keukenkastjes.

Kitten en plamuren

Voor het kitten gebruiken wij als schilders altijd de Acrylaat kit van Sikkens en voor het plamuren de twee componenten plamuur van Sikkens. U kunt de reparatieplekken opschuren met fijn schuurpapier en de geschuurde plekken bijvlekken met grondverf. Ook hierbij dient u de keukenkastjes goed te laten drogen en uitharden.

Afschilderen van keukenkastjes

Als laatste stap bij het verven van uw keukenkastjes gaat u over naar het afschilderen in een hoogglans, zijdeglans, matte, krijtverf, kalkverf of schoolbordverf. Tegenwoordig is alles mogelijk in alle kleuren. Uiteraard hebben wij al deze mogelijkheden om uw keukenkastjes te renoveren ook in ons assortiment.

Contact

Heeft u vragen of kom u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies of komen langs voor het opnemen van een vrijblijvende offerte.